12. kesä, 2020

Ursa tarkan silmän alla

Ursa kävi Kari Ventelän kuvattavana ja tulokset napsahti nopeaa kennelliitosta. Ursan rannemurtuma on mennyttä elämää ja koira ei oireile rannetta mitenkään. Nyt täytyy toivoa ettei myöhemmin siihen kehity nivelrikkoa. Onneksi terveystarkin tulokset luuston osalta oli mieluisaa ja ehkä pyreneittenpaimenkoiralle harvinaistakin luettavaa. 

 

LONKAT A/A,  KYYNÄRÄT 0/0, POLVET 0/0, SELKÄ LTV 0, VA 0, koska koira alle 2v spondareista ei tullut virallista tulosta, mutta kokeneen eläinlääkärin silmin katsottuna ei Ventelä nähnyt moitittavaa. Aiemmin Ursalle on tehty MyDogDNA-testi sisältäen silmäsairaudet juten PRA  ja siinä ei löytynyt sairauksia niiden sairauksien osalta mitä testi kattaa. Silmätarkastus ja sydänkuuntelu on vuorossa kunha Pietilän Elinalle saa aikoja. Menee kuulemma elokuunloppu puolelle. Saa nähdä maltanko odottaa sinne asti.

 

On onni, että tämän rämäpään luusto lähtökohtaisesti on suopean hyvä. Tällä luonteella sitä tullaan koettelemaan. Ursa joka tekee kaiken täysillä riemusta kiljuen saa jatkaa täyttä höyryä eteenpäin hyvillä mielin. Josko huonommillakin tuloksillä pyrtsin kanssa on harrasteltu ongelmitta, mutta jalostuksellisesti nämä tulokset tuovat lisämahdollisuuksia uroksen käytön suhteen. Kiitos Helinä upean Bingon lainasta jalostuskäyttöön sekä Nina Käkin jalostuskäytön mahdollistamisesta.  Kuten kaikki kokeneet koiraharrastajat tietävät on monta mutkaa ja haastetta vielä edessä. Koskaan ei tiedä mitä sairauksia matkanvarrelle mahtuu. Sen vuoksi me nautitaan tästä hetkestä sitäkin enemmän.