5. huhti, 2020

Vain yksi voi olla rodun ensimmäinen C.I.B. Pii <3

Teksti tulee hieman myöhässä, mutta ei anneta sen himmentää arvoa minkä Tanja ja Pii ansaitsevat.

Pii ja omistajansa Tanja Ahola tekivät historiaa Piin ollessa Suomen ensimmäinen C.I.B tittelin omaava Pyreneittenpaimenkoira molemmat muunnokset huomioiden.

C.I.B = kansainvälinen muotovalio (Champion International de Beauté ). Vaikka kyse Kansainvälisestä muotovaliotittelistä ei sitä saa ilman tiettyä käyttötulosta.Sen vuoksi C.I.E tittelin omaavia koiria on useita ja vasta nyt saatiin C.I.B rotuumme! Piin käyttötulos tuli paimennuksesta, mikä tietenkin vain tekee tästä hienompaa.

C.I.E. koiria eli kansainvälinen näyttelyvalio (Champion international de d'Exposition) on useita ja siihen tulokseen tarvitaan vain tietyt näyttelytulokset eri maista, ei käyttötulosta. Suomessa eri roduilla vaaditaan erilaisia tuloksia saadakseen C.I:B tulos. Joillakin riittää pelkät näyttelytulokset tai taipumustestitulos, mutta pyreneittenpaimenkoirissa vaaditaanFCI HWT (PAIM-E) kokeesta vähintään 60% tai kansainvälisestä paimennuskokeesta vähintään 70% luokassa 1. Myös IPO tuloksilla on mahdollista saada koira C.I.B.iksi. Toi siihen vaaditaan tietyt näyttelytulokset mukaan.

Tanja ja Pii ovat kulkeneet pitkän matkan ja ovat ansainneet kaiken kunnian. He ovat tuoneet rotuamme esille hyvässä valossa ja nostaen käyttöominaisuuksien arvoa esille myös näyttelyissä esiintyen käyttöluokassa menestyen. He ovat erityisesti osoittaneet että rotumme toimii yhä hienosti lampailla työkoirana!

Mikä voisi olla hienompi saavutus ja merkki onnistuneesta jalostustyöstä kuin koira joka on kaunis, rodunomainen ja toimii siinä mihin se alunperin on jalostettu. Toki siihen tarvitaan työ, jonka Tanja on tehnyt, hyvä suhde koiraan ja mahdollisuus paimennukseen joka on Terhi Kälkäjän ansiota. Toki myös muita kouluttajia on matkanvarrelle osunut. Kiitos myös heille kaikille!

Kasvattajana en voi kuin nöyrästi kiittää työstä mitä olet tehnyt Tanja. Voisin sanoa, että tärkeää on matka ei vain se määränpää. On upea seurata matkaanne minne asti se ties vielä johtaakaan. Kiitos Tanja ja Pii <3
C.I.B., C.I.E.
Fi, Dk, Ru, RKF, Lt Mva & Ee, Lt jMva, HejV-17, PMjV-17, RTK1, PAIM-E
Berger d'Arbazile Saut de Hurler Louve, kotoisammin Pii

Toivotaan, että COVID-19 menee ohi ennen kuin Piin jalostuskäyttö tulee ajankohtaiseksi ja päästään astuttamaan Pii sillä uroksella mikä ensisijaisesti mielessä on ollut. Olisi iso menetys rodullemme jos Pii jäisi käyttämättä. Pyreneesi vaatii hyvän sosiaalistamisen jo kasvattajalla ja tässä tilanteessa en siihen pysty. Ei voi kuin toivoa, että syksyllä tilanne olisi jo ohi.