12. maalis, 2019

Luopumista , kuolemaa ja uuden syntymän odottelua

Gigi vietti juuri 14-vuotis syntymäpäiviä hyväkuntoisena. Kohtalo puuttui peliin ja muutti elämän suunnan sekä pentue suunnitelmia. Progesteroneja ehdin ottaa LouLousta useammalla sadalla eurolla useita kertoja. Juuri kun olisi ollut lähdön aika Ruotsiin astutusreissulle Gigillä alkoi vuoto jonka tiesin heti kohtutulehdukseksi. LouLou progesteroni oli voimakkaassa nousussa ja se huomioiden sekä Gigin kunto päädyin vaihtamaan suunnitelmaa ja tekemään yhdislmä joka oli tarkoitus olla ajankohtaisen vasta muutamien vuosien päästä. LouLoulla ikää kuitenkin jo neljä ja ensimmäinen pentue tulossa niin päädyin yrittää astuttaa LouLou joka tapauksessa. Lisäksi Käkille tulossa vain yksi pentu.  Lakcha on vuorossa isäukoksi sitten seuraavalla kerralla ja toivotaan että silloin ei tule näin dramaattisia käänteitä.

 

Gigi kiikutettiin kuitenkin tuona päivänä piipaa piipaa lääkäriin ja siinähän aikaa kului ja onnekseni sain vielä Gigit kotiin muutamiksi päiviksi ja Gigi sai mahdollisuuden toipua. Astutin Noystyllä LouLoun illalla Gigin lääkäri reissullta palattuani oli samaisena aamuna progesteroni ollut jo 9,7  eli saa nähdä oliko kohdunsuu jo ehtinyt sulkeutua kun Noysty astui LouLoun. Kaksi hyvää astutusta oli joten rapiat kahden viikon päästä nähdään kuinka kävi.  

 

Gigin ei selvinnyt tästä taistelusta ja viime perjantaina oli aika tehdä viimeinen palvelus niin rakkaalle Giglle. Teki vielä viime hetkellä mieli perua lopetus aika, mutta onneksi järki voittaa tunteet ja ymmärrän että paras palvelus on päästää irti ajoissa eikä lisätä kärsimystä.

 

"Ihmiset syntyvät siksi, että he oppisivat, miten eletään hyvä elämä. Että rakastetaan ja ollaan kilttejä toisille. Mutta koirat osaavat jo tämän. Siksi niiden ei tarvitse elää niin pitkään."

 

Niin mielelläni olisin pitänyt sinut ikuisesti, mutta rakkautta on päästää irti ajoissa. Sinulla on aina erityinen paikka sydämessäni. Niin paljon koettiin yhdessä ja monta rankkaa paikkaa yhdessä läpi ehdittiin käydä. Olit täydellisin koira niin pentujen kuin lastenkin kanssa. Helppo arjessa ja aina läsnä. Luit ihmistä kuin avointa kirjaa ja ymmärsit usein paremmin kuin lähellä olevat ihmiset miltä minusta tuntuu. On kuin osa minua olisi poissa. Loppuun asti olit laumamme johtaja.

 

Kiitos kaikesta Gigi.

 

Drole d'oiseau Mouche de Galle 19.2.2005-8.3.2019

 

Seuraavalla viikolla alkoi Copain (jolla ikää 13 vuotta) yskimään ja olemus on pikkuhiljaa muuttunut väsyneemmäksi eikä lenkilläkään herra jaksa kuten ennen. Gigin kuolema sysäytti Copainin olon huonommaksi. Sattumaa vai ei sitä en tiedä.  Oletin ensin sen olevan kennelyskää jota liikkeellä todella paljon tai sitten pieni vilustuminen kun juuri ajelin  hetki sitten karvat Copainilta. Yskä ei tarttunut muihin ja olemus ehkä huononi oli aika epäillä sydäntä. Eilen Copainilla todettii sekä aortta- että mitraalivuoto sekä sydämen vajaatoiminnan alkua. Nestettä ei vielä ole kertynyt eikä sydän laajentunut, mutta oli aika aloittaa Copainille sydän lääkkeet. Muuten Copain touhuaa mukana kaikessa kuten ennenkin, mutta seurataan tilannetta nyt mihin suuntaa lääkkeiden aloituksen myötä muuttuu. Samalla reissulla rokotin Sudet ja Sudella ei todettu muutoksia sydämen suhteen. Sen halusin samalla varmistaa.

 

Käkin suhteen eletään jännittäviä aikoja ja ollaan juuri H-hetken kynnyksellä. Ensimmäisestä astututuksesta on tänään kulutnut 59 päivää ja lämmöt ovat olleet normaalia matalammalla jo useamman päivän. Kovin rauhallinen ja seesteinen on Käki. Ruoka maistuu ja kylki kyljessä viihdytään. Pesän tekoa ei vielä ole ollut näkyvissä. Pentulaatikko ja tavarat on viritetty valmiiksi ja eläinlääkäri on valjastettu päivystämään 24/7  eilisestä koska kyseessä yhden pennun synnytys mikä saattaa hyvinkin poikia ongelmia. Toivotaan että synnytys menee hyvin ja sekä Käki että pentu selviävät koettelemuksesta voittajina !

 

Kaiken tämän keskellä Kävi Käpy nappaamassa viimeisen SERTinsä joensuun näyttelystä ja näin ollen neidistä tuli Suomen Muotovalio (vahvistusta vailla toki vielä) Onnea Sanna ja Käpy!