14. huhti, 2018

Uusia tuulia

Auringon paiste on tuonut tullessaan uusia tuulia niin työrintamalle kuin harrastusten pariin.

Noysty/LouLou on aloittanet rally-tokon alkeiskurssin ja molemmat tykästyivät lajiin heti. erityisesti LouLou esitti superhyvää tekemistä. Noytsy  väsähti hieman loppu reeneistä kun tuli heti ensimmäisellä kerralla 5 uutta liikettä ja reenattiin ison bernin vieressä joka tykkäsi tuijotella ja murahdella... hyvin Noysty siitä selvisi kuitenkin. Häntä heilui ja leikkikin uudessa paikassa namipalkan lisäksi. Osasi myös rauhoittua väliajalla ohjeita kunnellessa viereen makaamaan hienosti. Päätin kuitenkin heti vireen laskettua vaihtaa koiraa jotta en opeta huono virettä ja motivaattorinakin käy häkkiin joutuminen odottamaan. Alkoi sieltä pian kuulua vastalauseita ja pääsi loppu reeneitä Nusu takaisin reenaamaan. Ilmottauduttiin nyt myös virallisesti koiratanssin alkeisryhmäänkin Koirakoutsille. Katsotaan josko noista löytyisi jatkoa aksaan kun se on hieman jäähyttelyssä oman jalkavaivani vuoksi.  Suden kanssa pitäisi alkaa kisaamaan pikkuhiljaa jos meinaa. Maanantaina menen taas jalasta lääkäriin ja saa nähdä mikä on tuomio. Päivät aloitan aina kepeillä kävellen, joten saa nähdä kuinka kauan pystyn missään määrin aksaa jatkamaan. Agilityn kesäreenipaikka on vielä kysymys merkki. Ilmottautuminen on lähetetty Tanja Kurikan alkeis -ja jatkoryhmään. Saanko paikkaa näkee vasta kesänkorvalla. Takkujen reeniryhmäpaikka on vielä kysymys merkki konsanaan. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan. 

Työpaikka vaihtuu tässä pikkuhiljaa uuteen yksikköön ja se tuo mukanaan erilaiset työvuorot, yksikön kehityksen/starttaamisen ja opiskelemaankin pääsee työnantajan piikkiin. Kauan tuli vietettyä vanhassa paikassa eli lähes 15 vuotta, joten jo on aikakin muuttaa maisemaa. Vanha työ oli melko hektistä, koska yksikkömme ASA luokka potilailla oli 3-6. Kertoo melko paljon jo sekin. Leikkaukset oli keskosista vaariin ja umpparin poistoista kolaripotilaisiin ja elintenirrotuksiin. Tehonpotilaat tuli heräämöön hoidettavaksi leikattujen sekaan jos Teho oli täynnä. Myös kipukonsut osastoilla ja massiivivuotojen hoidot ensiavussa kuuluu hommiin jonka anestesapuoli hoitaa. Lisäksi menemme aina sinne mihin kukaan muu ei mene tai kukaan muu ei osaa tai mikä ei kuulu kenellekään muulle. Ennen vanhaan heräämön ovessa oli humoristinen lappu Keräämö ja Kaatopaikka. Ne otettiin pois kun nykyään ei huumoria työpaikoilla sallita tai jotain sinnepäin. Kuvastaa sitä että hoidetaan mitä vaan ja ratkotaan mikä ongelma vaan ja hienoa on, että sai olla osa työyhteisöäjossa ongelma oli aina tehty vain ratkastavaksi ei ongelmaksi. Olimme kaikki ylpeitä siitä mitä kaikkea osaamme ja haluamme osata. Loistava duuni sinänsä jos miettii työnkuvaa ja ilmapiiriä työkavereiden osalta. Johtamisesta on kirjoitettu sitten ihan Aamulehdessä ja siihen en ota kantaa ;)   Niin koukuttavaa, mutta melko raskasta henkisesti kuin fyysisestikin. Työ oli kirjaimellisesti sellaista jolla oli merkitys. Uusi työ on samantyylistä, mutta erikoisala suppeampi, työnkuva laajempi ja toivottavasti työ on muuten yhtä ihanaa kuin ennenkin. Rakastan työtäni ja sehän on hienoa kun siellä tulee aikaa niin paljon vietettyä. Kova on into päästä mukaan johonkin niin hienoon uuteen juttuun. Rankkaa tulee olemaan varmasti alku joskin innostavaa päästä kehittämään yksikköä jonka tyylistä ei vielä ole koko Suomessa! Saa nähdä kuinka vaikuttaa vuoden 2019 pennutus suunnitelmiin (lomien saanti). Ehkä ei mitenkään.

Sitten itse asiaan eli koiriin. Pii käynisti hienosti agilitykisauransa viikonloppuna. Vaikka tuloksena olikin tuloksena hylly niin tyytyväinen Tanja oli Piihin. Pii otti kokemattomuuttaan hieman häiriötä ja unohtui ihmettelemään juoksun ohessa ratahenkilöä edeten kuitenkin koko ajan. Juoksi siinä ihmetellessään kuitenkin yhden hypyn ohi mitä Tanja ei korjannut, koska halusi säilyttää hyvän flown ja tunnelman radalla. Mikä pääasia, oli vauhtia ja yhdessätekeminen muuten sujunut mallikkaasti eikä koira ollut huonossa mielentilassa. Hienoa Tanja ja Pii! Siitä se lähtee. Hyvää kokemusta ja jos ei möllejä ole pohjoisen suunnalla nin voi kisahäiriötä reenailla ihan  kisoissakin, vaikka ihan kaikkea ei vielä koirakko osaakaan. Pyrtsin kanssa oikearatkaisu varmastikin on lähteä reenaamaan jo nuorena kisatunnelmaa.   Käkilläkin on jo kertynyt nollat kasaan kesän sm-kisoja varten. Hienosti triplanolliakin on viimeisitä kisoista Nina ja Käpi napsineet!

 

Nyt ulos aurinkoon 😎

 

Kuva L.Riihimäki