31. heinä, 2017

Paimennustaipparia, näytelmiä, terveyttä

Paljon on taasen kerran tapahtunut. Päivitetään pikaisesti tärkeimmät. Käki kävi Kari Ventelällä kuvauttamassa selän ja lonkat kontrollimielessä LTV 3 vuoksi.(LTV asia ei muuksi muutu, mutta haluttiin nähdä onko muutoksia lonkkiin tai spondareita tms) Selälässä ei ensimmäistäkään nystyä tai pullistumaa eli spondyloosista ei tietoakaan. Lonkat erittäin siistit ja täysin terveet, kauniit syvät ja yhdenmukaiset. Kuvia ei virallisesti pyydetty kun ne on jo kertaalleen kennelliittoon lähetetty haluttiin vaan varmistua ettei mitään yllättävää vino lantio ole saanut aikaiseksi. Mitään jumeja Käkillä ei ole ollut eikä kipuiluja. Asiasta saa kysyä suoraan minulta sekä toki Ninalta. Ventelä sanoi ettei kontrolleja tarvita jos ei oireita ilmene ja että ei tuo muuksi muutu. Hyvä niin ja nyt Nina ja Käki voi taas liihotella ilolla agilityssä ja paimennella.

 

Käki kävi paimennusleirillä ja oli toiminut siellä taas innolla. Tällä kertaa oli vauhtia ollut enemmän kuin edellisellä kerralla ja Ninalla olikin täysi työ ehtiää ohjaamaan nopeaa ja innokasta koiraa. Kiitos Terhi Mikkonen Koiranotkon lammastilalta hyvästä koulutuksesta!

 

Pii kävi tekemässä paimennustaipumus testin läpi kirkkaasti ja oli saanut osakseen vuolaat kehut hyvästä asenteesta ja potentiaalista. Kyllä lämmittää kasvattaja tätin sydäntä. Yksi katsojista oli taipparin jälkeen pillahtanut itkemään liikutuksesta <3 Videointi ei harmi kyllä ollut sallittua. Tässä tulokset:

luontaisten ominaisuuksien testin osiosta arvostelulomaakkeeseen oli kirjattu:
Sosiaalisuus ihmisiä kohtaan : Hyväntahtoinen, mutta pidättyväinen
Sosiaalisuus koiria kohaan: Hyväntahtoinen, mutta pidättyväinen
Fyysinen olemus: Välinpitämätön, valpas
Tottelevaisuus: Valpas, tottelevainen
Asenne: Rauhallinen, varma

Suullisessa arvostelussa tuomari sanoi Piillä olevan pyrtsiksi todella kaunis hakukaari ja sanoi että siitä näkee, että on tehty hyvillä lampailla harjoituksia. Kehui Pippaa rohkeaksi, mutta samalla herkäksi ohjattavaksi. Juuri sellainen kun paimenkoiran kuuluukin olla.(lainattu teksti suoraan Piin blogista)


Arvostelukorttiin tuli seuraavat kohdat:
Kiinnostus laumaan: Erittäin hyvä, hakeutuu lauman luo
Laumaa lähestyminen: Erittäin hyvä, kiinnostunut
Lauman kohtaaminen: Erittäin hyvä kiinnostunut
Käyttää silmää hallitsemiseen: vähän
Osoittaa pyrkimystä tasapainottaa lauma ohjaajalleen: paljon
Sopeuttaa voimankäyttöä  laumaa kohtaan: paljon
Työskentelee haukkuen: vähän
Pyrkii kasaamaan laumaa kokonaisuutena: paljon
Työskentelee keskilinjalla: vähän
Työskentelee liikkeen kautta: paljon

" Erittäin hieno pyrtsi, lupaava paimen sopeuttaa hienosti painetta, on ohjausherkkä"

 

LouLou ja Mäyrä sekä Pii on käynyt näytelmissä. Kaikki ovat saaneet SERT, CACIBeja vuorotellen. Pii oli ensimmäistä kertaa VSP! Hienosti pyyhkii siis näytelmissäkin! Pii ja LouLou lähtee Tanjan matkassa Liettuan kiertueelle ja siitä päivityksiä luvassa myöhemmin. Käpy on paneutunut kodin remontointiin luvan kanssa ja Sanna ja Käpy aktivoituvat remontin jälkeen taas touhuilemaan. Nyt täytyy vaan toivoa, että ihanaiset pennut olisivat edes kohtuu terveet kun syyskuussa Ventelän pakeille astelevat terveystutkimuksiin <3

 

Sitten viimeisena mutta ei vähäisimpänä uutinen uudesta perheenjäsenestä. Laumaamme saapui muutama viikko sitten ihania vanhoja linjoja edustava Noysty de Mauna Kea. Noustyn emän isän isän isä on legendaarinen ja upea luonteen ja ulkonäön puolesta oleva Pyrrhius de la Griffe Pyreneenne joka on kunnioitettavassa 17,9 vuoden isässä yhä Johanna Jussilan luona pitämässä laumalle jöötä. Noustyn isän puolelta löytyy kolme koiraa jotka kaikki ovta voittaneen ranskan erikoisnäyttelyn. Nousty on ennen kaikkea perheenjjäsen ja lemmikki, mutta toki hieman haaveilen että se olisi myös tuleva jalostustoivokin. Luonne on erittäin rohkea, iloinen, vilkas ja yhteistyökykyinen. olen niin kiitollinen koirasta Angeliquelle! Kuvassa Nousty 14 vko Johanna Jussilan kuvaamana.