10. touko, 2017

Kasvattitapaaminen kevät 2017

Vietettiin Pienimuotoinen, mutta hurjan hauska viikonloppu kasvattien ja heidän perheidensä kera. Lauantai aloitettiin näyttelyissä TRE KV:ssä vieraillen Piin, Käpyn, LouLoun ja Mäyrän kera. Nina ja Käki imi sillä välin agilitytietoa Tiia Vitikaiselta toisaalla. Illalla jutusteltiin vapaamuotoisesti ja käytiin pienellä kävelyllä.Seuraavana päivänä vietettiin varsinaista kasvattitapaamista Takkulassa eli n 10 minuutin matkan päässä meiltä. Tämä kotisivu on sen verran joustamaton, etten saa laitettua kerralla kuin yhden kuvan, mutta koostan Tanja Aholan kuvista jonkinlaisen gallerian toisaalle.Ohjelma oli rennon letkeää ja taipuvaa kuten hyvään ja mukavaan päivään kuuluu. Päivä aloitettiin näyttely/käsittely reeneillä Johanna Jussilan opein ja näyttely asioista tehtiin kivoja temppuja ja rytmityksiin liittyviä asioita eikä pelkkää tönötystä. Asiaan tuli heti kehitysidea ja ensikerralla tehdään kahdessa ryhmässä: aloittelevat ja hifistelijät. Mukana oli myös belggareita ja muutama ihana espanja galgokin sekoitti aluksi pakkaa sopivasti :) Siinä sitä aikaa vierähtikin ja ruokailun sekä pienen lenkityksen jälkeen siirryttiin kuuntelemaan Nina Lemisen luennon tynkää harrastuskoiran lihashuollon perusteista ja lihaskunnon rakentamisesta. Luento olikin loistava ja keskustelua herättävä. Seuraavaksi käytiin läpi kehonhallintaa parantavia harjoitteita mikä olikin erittäin mieluisa ja tärkeä aihe. Agiltyssä käytiin hieman läpi pentu agilityn alkeita pennun/aloittavan koiran kanssa mielessä teemana vauhdin rakentaminen ja hallinta/turvallinen työskentely. Siinä sitten vastaan tulikin jo kello ja pitkänmatkalaiset lähtivät pikkuhiljaa kotimatkalle.

Ensi kerraksi suunniteltiin aiheeksi jälkityskentelyä ja syvälihasreenejä sekä myös paimennus on noussut syksylle tapaamisen aiheeksi. Katsotaan mitä keksitään!

Käpy the murkkuikäinen jäi kyläilemään viikoksi ja samalla lujittamaan sidettä paikkaan jossa mahdolliset pennut tulevat olemaan. Samalla saan tietoon asioita jotta osaan neuvoa pennun kotia mieltäaskarruttavissa haasteissa ja näen paremmin Käpyn luonnetta meillä olessa pidemmän ajan. On sovittu että pennuille tulee näitä vierailuja aina silloin tällöin kuin kaikille on sopiva hetki. Näillä vierailuilla pyritään minimoimaan nartun sekä pentujen stressitaso ja siten aikaan saamaan tasapainoisia pentuja ja hyviä lähtökohtia elämään. Ihanaa kun on kodit jotka suostuvat moiseen yhteistyöhön ja ymmärtävät sen tärkeyden. Käpyn vierailusta teen erillisen päivityksen :) Muuta en sano kuin että on ihan minun tyyppiseni pentu. Voisin pitää Käpyn mieluusti vaikka lopullisestikin täällä, mutta epäilen ettei Sanna taida suostua!