5. heinä, 2016

Sudelle pentuja elokuussa 2016

Susi kävi agilityn Sm-kisoissa. Valmistautuminen kisoihin tapahtui oman alkavan keuhkokuumeen merkeissä ja maanantaina tapahtuneen Suden varpaiden sijoiltaanmenon mukaan eli levossa. Koiraverstaan Sanna Hasuteki ihmeitä hoidoilllaan! Susi pääsi kuin pääsikin kisaamaan. Perjantaina hieman tutustuttiin varovasti kisapaikkaan ja tehtiin rata jossa en kääntänyt koiraa juuri lainkaan vaan annoin varpaiden vuoksi hypätä kaikki hypyt pitkiksi. Varpaat kesti joten lauantaina suunnattiin joukkuekisan Pro Canis Team ry:ssä. Penita ja Lilli-pyreneesi saivat harmillisen hyllyn ensimmäiseltä osuudelta, toisella osuudella Marko ja Pampula tekivät loistavan 0-radan ja kolmannella osuudella Sudella ja minulla oli tavoitteena tehdö 0-rata. se saatiin tehdyksi ja vielä -merkkisellä ajalla varmistelusta huolimatta ja ankkuriradalle joukkueemme lähti seitsemäntenä. Harmillisesti sieltä napsahti kuitenkin hylly. Yksilöradalle lähdettiin sunnuntaina tekemään hyvällä fiiliksellä rataa ilman varmisteluja. Radalla keppien jälkeen itse hivenen hätäilin enkä lähettänyt koiraa hypylle. Sieltä tuli kielto vitonen ja siten loppurata vedettiin vaan hyvällä fiiliksellä maaliin. Yksi hyppykin tehtiin väärinpäin, mutta en lähtenyt korjaamaan kun sm-kisoissa on sama onko tulos 5 vai hylly. Kummallakaan ei mennä loppukilpailuun. Radalla oli kuitenkin huikea fiilis ja me tehtiin rata niin  yhdessä. Maaliin tullessa oli fiilis, että tämä on paras rata ikinä, tuloksesta huolimatta ja niin se olikin. Susi saa hyvillä mielin jäädä mahdollisesti mammalomalle tuon radan jälkeen. Iso kiitos Maria Mäkelälle Pro Caniksesta ratakuvioiden miettimisestä ennen rataa!

 

Susi aloittikin juoksut kunnolla kuin tilauksesta heti kotiin päästyämme ja juhannusviikon jälkeen Susi astutettiinkin onnistuneesti useampaan kertaan Mäyrällä. (Laniou du Pic d'Èspade) Pentuja odotetaan syntyväksi elokuun puolen välin jälkeen ja odotan innolla pentuetta. Siitä tulee jo miettiessä niin hyvä fiilis , että mahanpohjasta ottaa. Se on hyvä merkki jos joku! Toivotaan, että saatiin alulle Supin pentuja useampikin!

 

Mäyrä on uroksena avoin  pyrtsi joka ei hätkähdä mistään. Ei ole ääni- eikä alustaherkkä. Sana luupää kuvaa herraa positiivisessa mielessä hyvin. Mäyrä on siis poikkeuksellisen periksiantamaton. Mäyrää on kuitenkin helppo käsitellä ja hyvin yhteistyössä tekee asioita mitä pyytää. Mäyrä omaa jonkun verran paimennusviettiä. Mäyrä ja Susi paikkaavat mielestäni toisiaan monessa asiassa ainakin teoriassa, mutta saas nähdä kuinka palikat osuu kohdalleen pennuissa. Mäyrässä on hyvin paljon samaa kuin Hunnissakin jota käytin edellisen pentueeseen. Siinä pentueessa syntyneeseen Käkiin olen luonteenpuolesta erittäin tyytyväinen. Rakenteeltaan Mäyrä on loistava. Terveys tuloksetkin tulivat puhtaina: Selkä VA0, LTV0 (sekä ventelän katsomana SP0 -> koiran iän vuoksi sitä ei saa virallisena. Lonkat B/B, kyynäärät ja polvet 0/0, Silmät terveet. Sudella tulokset muuten vastaavat, mutta lonkat A/A. Mäyrän tulokset eivät näy vielä kennelliiton jalostutietokannassa sillä koiran rekisteröinti on yhä kesken. Minulla on kuitenkin kennelliiton lähettämä lausunto tuloksista itselläni. Kuvauksen teki Kari Ventellä ja Silmät tarkisti Elina Pietilä. Pentueessa tulee olemaan linjausta lähinna Urdos du Pic d'Espadeen ja Ossau Du Pic d'Espadeen. Jos kiinnostuit pentueesta ota yhteyttä!

 

Suden edellisestä pentueesta syntynyt Käki valittiin juuri agilityn Top Teamiin vuodeksi 2016-2017. Loistavaa menoa Niina ja Käki! Onnea moisesta kunniasta vielä tätäkin kautta. Olen teistä niin ylpeä ja on mahtavaa kun on niin osaava ja taidokas sijoituskoti koiralla <3 Toivotaan Niinalle ja Käkille loistokasta harrastusuraa ja paljon hyviä muistoja talletettavaksi muistojen sopukkaan. Matka on ainakin alkanut loistavasti. Jatkoon toivon paljon terveyttä ja hyvää onnea!

 

Itse hain ja sain yhdistykseltämme puollon sekä tulin valituksi jalostustarkastuksen luonneosion vastaavan koetoimitsijan koulutukseen. Kävin koulutuksen ja tein näytöt ja viimeviikolla tuli tieto että minut on pätevöity kyseiseen tehtävään! Saas nähdä mitä tuo polku tuo tullesssaan! Alkutöikseni olen viritellyt pyreneeseille porukkaa joka tekisi esityksen rotumme ihanne profiilista ko testiin ja samalla tehtäisiin materiaali jota voisi käyttää hyödyksi esimerkiksi JTO:ta tehdessä. Katsotaan kuinka asia otetaan vastaan. Ajatuksena on kerätä materiaalia ja sen mukaan tuoda rodun luonneprofiili esille.

 

Viikonpäästä suunnataan LouLoun kanssa paimennusleirille ja tarkoitus on samalla käydä paimennuksen taipumus testissä. LouLou ilmoitettiin nyt myös agilityn alkeiskurssille kun Susi on tauolla aksasta. Kisaaminen todennäköisesti jää sillä neiti on sen verran rajatapaus että saatetaan mitata maksiksi. Sitä en epäile etteikö hyppäisi esteitä, mutta odotan itsekin josko Sudesta saisi Suden manttelinperijän aksaradalle. Estevalmiiksi ajattelin Lulu-neidin opettaa, mutta sen jälkeen keskitytään näytelyihin/ tokoon / paimennukseen ja ehkä johonkin pk-puolelle harrastemielessä.

 

Nyt odotellaan ja toivotaan että Supin-pentusia olisi tulossa. Aurinkoista kesänjatkoja ja paljon ihania aamulenkkejä aamukasteessa!