26. touko, 2016

Terveys-ja koetuloksia, pentusuunnitelmia, koulutuksia

Paljon on taas tapahtunut. Aloitetaan vaikka Lulun terveys ja näyttelytuloksilla. LouLou kävi tutkituttamassa kauniit silmänsä. Tulokseksi tuli MRD ja paperiin Elina Pietilä kirjasi että: "suositellaan jalostuskäyttöön ehdoin". Mikä siis tarkoittaa, että puolison tulee olla ko sairauden osalta terve silmistä. Elina sanoi, ettei asia vaikuta LouLoun näköön, muta tulee ottaa huomioon jalostuksessa. On lievin aste ko silmäsairaudesta. MRD:ssa verkkokalvolla näkyy yksittäisiä poimuja, jotka syntyvät verkkokalvon paikallisen virhekehityksen seurauksena. Poimujen määrä voi vaihdella. LouLoulla niitä oli vain vähän. MRD ei vaikuta näkökykyyn. Useilla roduilla RD:n on todettu periytyvän väistyvästi. Eri RD-muotojen välistä geneettistä yhteyttä ei tunneta.

 

Näyttelyissä LouLou käyttäytyi kauniisti ja iloisesti antaen käsitelä hienosti itsensä. LouLou sai Vaasasta heti ensimmäisen SERT:insä ja Tampereelta toisen SERT:n ollen Vaasassa VPS ja Tampereella hienosti PN2. KäKi osallistui myös Tampereelle ja sai ERIn, mutta ei SA:ta. Arvostelu oli hyvä ja kyllä se Käkikin vielä SERT:insä saa kun hieman kehittyy. LouLou on hieman näyttävämpi kokonsa ja turkkinsa vuosi. Käkillä olikin Tampereella yksi tärkein tavoite esiintyä iloisesti ja avoimesti kehässä Ninan kanssa ja se onnistuikin hienosti. Nina oli ensimmäistä kertaa itse kehässä ja kannatti, niin hienosti Käki meni! Ennen näyttelyjä saimme onneksemme osallistua Chenespace-kennelin näyttelykoulutuksiin ja en voi kuin lämpimästi suositella niitä. Tammiala-Salosen teamilla on kyllä taito näpeissään!

 

Käki ja Nina kävi ekoissa virallisissa agilityilpailuissa. Neiti mitattiin mediksi ja hypäriltä tulokseksi tuli 5 etenemällä 4,85. Tuohon aikaan ehti Nina ja Käki putken suulla hetken seisahtuakin :)  Aikamoista menoa painaa siis Käki. Mennen kuitenkin hienosti järkipäässä ja hienosti ohjauksissa. Laitan tuonne elokuviin videon kisoista kun saan sen Ninalta.

 

Itse osallistuin kaksipäiväiselle Koiran kasvatus tänään-kurssille Turussa. Kurssilla oli paljon asiaa erityisesti koskien uusia sopimuksia sekä kaikkea lakiin ja verotukseen liittyen. Mukana oli toki myös lunne, terveys sekä rakenne asiaakin. Hyvä oli kurssi! Lisäksi hain ja minut valittiin käyttäytymisen jalostustarkastus, vastaava toimitsija-kurssille. Saas nähdä mihin sitä taas nenänsä pisti. Koulutus on kesäsuussa.

 

Sitten pentusuunnitelmat alkavat vihdoin lopullisesti hahmottumaan. Kaksi urosta menee kesäkuussa terveystutkimuksiin ja niistä toinen tulee todennäköisesti olemaan Suden sulho. Tico (rakkauteni <3) jäänee nyt pois kuvioista sillä Ticolle on keksittynä muita naisia ja menoja Lean kanssa ( Kennel Drole d'Oiseau) :D Suden sulhokandidaattina on kaksi nuorta Ranskan tuontia. Väreiltään brindle ja Fawn. Terveystulosten myötä ollaan viisaampia urosvalinnan suhteen. Vorlonin silmät on jo tutkittu terveeksi, mutta Merde menee silmätarkastukseen luustokuvauksen jälkeen lähiaikoina. Molemmat ovat luonteeltaan erittäin työintoisia ja melko avoimia. Luonnetta ja iloa löytyy molemmista sopivasti Sudelle. Rakenne sekä hermot ovat molemmilla loistavat. Merde muistuttaa ulkoisesti kovasti sellaista Ursuksen ja Copainin välimallia ottaen huomioon uroksen nuori ikä. Vorlonilla on Vagabond tyyppinen pää, mutta korvien asento on hieman eri. odotan molemmista saavani pentuja menoon kuin menoon näyttelykehistä agilityyn ja muihinkin harrastuksiin osaten kuitenkin rauhoittuakin. Katsotaan tarkastusten jälkeen kumpaan (vai kumpaankokaan) urokseen päädytään. Lisäksi  toki uroksen tulee astuakin Susi vielä onnistuneesti. Aika näyttää onko tähtien asento oikea pennuille.

 

Siinä taisi olla pikaisesti päälimmäiset uutiset. Palaillaan ja aurinkoista kesän alkua kaikille!

 

Kuvassa LouLou vaasa KV:ssa: Kuva Kim Bäckman