17. helmi, 2016

Terveyttä!

Vuosi sitten mietittiin ankarasti mikä pentu olisi paras vaihtoehto tuotavaksi Suomeen. Ajatuksena oli tuoda jotain "uutta" Suomeen ja oli jo mielessä kovasti suunnitelmia pennun tulevaisuuden suhteen. Nyt oli vastassa seuraava blokkaus päivä pennun elämässä. LouLoun terveystarkastus päivä. Aina se jännittää yhtä paljon ja on yhtä kamalaa kuulla "tuomio". Olenkin päätynyt käymään Ventelällä kuvissa, koska kuvien laatu loistava. Samalla pystyy keskustelemaan kuvista ja saamaan mielipide/perustelu tuloksiin ja niiden merkitykseen jalostuksessa. Kuvat myös tulkitaan yhdessä ja saa kuulla perustelut arvioinneille jotka toki alustavat. Kari on kuvannut virkakoiria pitkään ja erityisesti arvostan hänen kokemustaan ja kuvien läpikäynnissä saatua mielipdettä. Neiti sai samalla reissulla rokotukset. Kuvautin LouLoun läpi kotaisin. Hienosti neiti antoi käsitellä.

 

Kennelliittoon kuvat lähti näillä VEntelän arvioilla: selkä VA 0, LTV0,(ei spondyloosia->epävirallinen, koira alle 2v.) kyynärät lähti puhtaana, polvet 0/0, (polvet myös kuvattiin koska minusta se on palon merkityksellisempi tieto: telaura kuvissa hyvä ja syvä.) Lonkat lähti C:nä. Lonkaamalja matala, mutta symmetrinen lonkkamalja ja lonkanpää, ei yhtään kulumaa, kauniin pyöreät, MUTTA niin matalat. Katsotaan minä tulee takaisin toivottavasti pysyy C:nä vaikka koiralle ne on samat kirjaimesta huolimatta. Onneksi ei ollut kulumasta mitään viitettä ja tiiviit oli myös. Metsälenkillä oli hyvä sulatella tulosta. Ventelä meinas että ei ne tule koiraa ikinä vaivaamaan kun oli niin siistit. Kuulemma parempi  noin kuin syvemmät pienellä kulumalla jalostusmielessä. Saas nähdä mitä jalostustietoärjestelmään sitten aikoinaan pamahtaa.

Kovauksia edeltävänä päivänä Susi kävi Kranio-sakraaliteraputin luona käsittelyssä kun tuon Käkin jälkeen vatsan kalvot on kiristellyt samoin kuin sisäreisien. Sama homma taasen ja myös yksi takajalan varpaista oikaistiin kun oli ottanut osumaa. Loulou käsiteltiin samalla jotta tottuisi käsittelyyn. Kyllä Lullerollakin kireyksiä löytyi ja neiti nautti käsittelystä. Ensimmäistä kertaa käytiin paikassa Koiraverstas/Sanna Hasu. Voin suositella! Käsitteli koiria loistavasti ja koiriat vastasi hotoon silminnähden kun päästiin ongelma kohtiin.

Nyt ensiviikonlopun aksakisoja kohti. Reeni mielessä kisaillaan kun ei oikein olla reenattu. Ei kun aurinkoisin mielin kohti kevättä!