2. helmi, 2016

Elämän värit

Elämässä tuppaa vaihtumaan väri toisilla tiuhempaan ja toisilla harvemmin. Meillä se vaihtelee tiuhaan ja osasyynä varmastikin ruuhkavuodet elämässä ja isomäärä elämän sisältöä. Paljon on ehtinyt taas tapahtua syksystä, mutta toisaalta ei juuri mitään.

 

Muutamat näyttelyt on käyty ilman menestystä. Käkkänä esiintyykin seuraavan kerran Ninan kanssa kehässä ja toivottavasti hieman karvaisempana kuin Lahdessa tammikuussa. Sieltä napsahti mukaan H eli olen onnistunut kasvattamaan vissiin sen paljon puhutun käyttölinjaisen pyrtsin 😉Käkillähän on pieni häntämutka ja tuomarin arvostelussa luki, että nikamat ovat epämuodostuneet ja lantio hyvä. Teki mieli huonolla huumorilla käydä korjaamassa röntgenkatseista tuomaria, että nikamat on kyllä ihan virallisesti puhtaat, mutta lantio on epämuodostunut. Ei taida kuulua hyvään kehäkäyttäytymiseen niin en sitten viitsinyt 🙃 No EH:ta odotin karvan vuoksi  mitä ei ollut juoksujen jälkeen kuin hieman päälikarvana ihon paistaessa. Käki veti Ninan perään hihna piukeena, joten ei tuo H nyt sitten jäänyt harmittamaan. Siitä olen onnellinen että niin tuon emännän perään neiti on ettei voi olla kuin onnellinen tuosta saumattomasta suhteesta mikä Käkin ja Ninan välille on muodostunut. Nina esittääkin Käkit itse sitten Tampereella. Saas nähdä saako neitiä koskaan valioksi, mutta minun ja Ninan silmissä se on maailman kaunein <3 Elävää Kuvaa videoarkiston on liitetty Käkin joulukuinen agiepisvideo.

 

 

Susi on käynyt muutamissa kisoissa, mutta kennelyskän riehuessa llaan ihan tarkoituksellakin pidetty marraskuun lopusta tammikuuhun taukoa reeneistä ja kisoista pääpiirteittäin. Kasassa on 3 nollaa ja kaksi agi SERTiä kolmosluokasta. Pitäiskin päättää haluaako yrittää edes metsästää nollia SM kisoihin vai kisaileeko silloin tällöin kun lähellä aikatauluun sopivia kisoja sattuu olemaan. Luulen, että päädyn tuohon älkimmäiseen. Ei meillä ole aksareeni paikkaakkaan kuin joka toinen viikko niin ei kai tämä kauhean tavoitteellista voine olla 😎. Kunhan naatitaan yhdessä tekemisestä.

 

Susin selkä on tullut kennelliitosta virallisesti nyt LTV0:na ja VA0.na takaisin ja LTV lausunnonto oli siis puhdas 0 (ilman ilman rajatapaus merkintää siis). Hyvillä mielin siis mietiskelen pentuetta jos silmätarkastus on puhdas. Uros tulee ehdottomasti oltava kuvattu LTV0:ksi ennen astutusta eli kaikki ulkomaan sulhot on todennäköisesti pois laskuista. Olen ajatellut sopia useamman uroksen kanssa valmiiksi asiat jos Susi on on yhtä valikoiva kuin viimeksi. Hankaluutta ja päänvaivaa aiheuttaa iso Suomi. Urokset kun tuppaa asumaan ympäri maan. Saas nähdä mitä tuleman pitää.  Itse olen melkoisen innokas asian suhteen ja odotan itse innolla pentuja. Jospa meillekin liikenisi kotiin yksi pentu.

 

Lulusta on kasvanut kaunis nuori narttu. Se vain parantaa koko ajan ja on mielestäni sellainen vanhanaikainen pyreneesi mikä rotutyyppi on katoamassa. Rakenne ja liike miellyttää erityisesti luonteen lisäksi. Myös silmät ovat tumman ruskeat ja mantelin muotoiset mustilla kajaleilla. Nykyään näkee aivan liikaa häntä kippuralla kulkevia pienen pieniä pyrtsejä tai sitten massiivisia ja raskaita sekä ilmeeltään että olemukseltaan olevia pyrtsejä. Puhun nyt maailman laauisesti, en vain Suomesta.

 

Lulun luonne alkaa hahmottumaan. Sillä on puolustusviettiä ja vartioviettiä, mutta muuten on lunkki ja hyvä hermoinen. Helpoin pyrtsi mikä minulla on ollut, mutta tiedän että siellä sisällä nukkuu leijona, joten sitä täytyy osata myös käsitellä oikein. Siitäkin puolesta on tullut vivahteita näkyviin lähinnä silloin jos joku koirista on yrittänyt Lulun ruualle tai luulle. Olen oikein tyytyväinen neidin lunteeseen ja sitä tekemisen meinikiäkin on löytynyt. Saas nähdä mitä tuomioita saadaan kun mennään terveystutkimuksiin 16.01.2016 Ventelälle. Lulu on vihdoin myös ilmoitettu näyttelyihin Tampereelle Vappuna ja Lulun on aloittanut TOKOn Pro Caniksella.

 

Sitten surullisimpaan asiaan eli Toskan aika maan päällä päättyi rauhallisesti syliini 13.01.2016. Toska sai elää pitkän ja hyvän elämän ja jää muistona ikuisesti sydämeeni.

 

Toska,  Drole d'Oiseau Cuiller A Sort 24.04.2002-13.01.2016 elämäni koira.

 

"Saanko lähteä nyt? Luuletko, että hetki on oikea? Olen elämänpolkuni kulkenut ja parhaani tehnyt, esimerkkiä yrittänyt näyttää. Saanko siis astua toiselle puolen ja vapaaksi henkeni päästää? Aluksi en tahtonut lähteä, taistelin kaikin voimin. Mutta nyt jokin tuntuu kutsuvan minua kohti lämmintä ja elävää valoa. Tahdon lähteä. Tahdon todella. On vaikeaa jäädä.

Tiedän, olet surullinen ja sinua pelottaa, sillä tunnen kyyneleesi, jotka turkkini kostuttaa. En ole kaukana, lupaan sen ja toivon, että muistat sen aina; henkeni tulee sinua seuraamaan, minne maailmassa matkasi johtaakaan. Kiitos, kiitos, että olet minua rakastanut. Tiedäthän, että minäkin rakastan sinua, siksi on niin vaikea sanoa hyvästi ja päättää tämä elämä luonasi. Joten, pidä minua lähelläsi vielä kerran, ja sano sanat, jotka toiveeni ois, koska välität minusta tuhannen verran, annat minun nukkua jo tänään pois."

                                                                                                              -tuntematon