10. heinä, 2014

Jalostustarkastusta, agilityä ja paimennusta

Suden kanssa ehdittiin startata agilityura juuri ennen juoksujen alkua. Susi kävi kaksissa mölikisoissa sekä yksissä virallisissa. Virallisissa kisoissa oli kotiin tuomisina hyvää mieltä ja 10 hyppyrata miinusajalla sekä agilityradan hylly. Agilityradalla Susi suoritti vauhdikkaan lentokeinun ja A:n jotka toki korjasin radalla saaden näin ollen hyllyn. Hyppärillä en kyennyt pitämään näppejäni erossa vaan tungin ne keppiväliin saaden ohjattua sudet väärään keppiväliin Tein varmuudeksi saman vielä toistamiseen ja sen jälkeen vasta maltoin antaa suden hakea kepit itsenäisesti. Susi saikin moisesta 10, mutta kaikesta sähläyksestä huolimatta aika oli vielä reippaasti alle ihanneajan.

Lisäksi kävimme Suden ja Copainin kanssa agirodussa. Susi oli oikein reipas koko pitkän päivän ja teki möllien joukkueradalla nollan. Siitä saattaa ilmestyä video kunhan saan sen käsiini. Lisäksi Copain pääsi varakoirakon varakorakkona agiradalla kisaavien joukkueessa ja teki hienon 5 suorituksen. 5 tuli kepeiltä joissa ihan itse ohjasin Copainit väkisin keppien väärälle puolelle, huoh! Milloin opin? Päivä oli oikein mukava, mutta hyvin pitkä. matkaan lähdettiin klo 06 ja kotiin palattiin klo 22 maissa.

Saatiin myös Copainille varapaikka Suomen Pyreneläiset ry:n järjestämään jalostustarkastukseen. Copainia on nyt suositeltu sitten ihan virallisestikin jalostuskäyttöön. Tarkastuksen teki Elina Haapaniemi.

Paimentamassa käytiin myös kesän aluksi Sawonmaalla Koiranotkossa ja varsinkin Susi ja Ursus olivat oikein päteviä paimenia. Tulevalla viikolla olisi tarkoitus jatkaa paimennusharjoituksia, mutta saas nähdä kuinka Suden astutus muuttaa suunnitelmia? ❤

 

Kuva:

Sutta nauratti jalostustarkastuksessa. /Kristiina Pervilä-Andersson