Uutisia & Kuulumisia

22. marras, 2020

Ursa aksaa,kiirettä pukkaa monella rintamalla, hiljaa hyvä tulee. Tällä reeni.äärällä kisaamaan päästään seniori iässä, mutta hauskaahan tämä on. Lisää oikeita päivityksiä tulee lähiaikoina kun ehditään.

22. marras, 2020

Videota ei löydy

12. kesä, 2020

Ursa kävi Kari Ventelän kuvattavana ja tulokset napsahti nopeaa kennelliitosta. Ursan rannemurtuma on mennyttä elämää ja koira ei oireile rannetta mitenkään. Nyt täytyy toivoa ettei myöhemmin siihen kehity nivelrikkoa. Onneksi terveystarkin tulokset luuston osalta oli mieluisaa ja ehkä pyreneittenpaimenkoiralle harvinaistakin luettavaa. 

 

LONKAT A/A,  KYYNÄRÄT 0/0, POLVET 0/0, SELKÄ LTV 0, VA 0, koska koira alle 2v spondareista ei tullut virallista tulosta, mutta kokeneen eläinlääkärin silmin katsottuna ei Ventelä nähnyt moitittavaa. Aiemmin Ursalle on tehty MyDogDNA-testi sisältäen silmäsairaudet juten PRA  ja siinä ei löytynyt sairauksia niiden sairauksien osalta mitä testi kattaa. Silmätarkastus ja sydänkuuntelu on vuorossa kunha Pietilän Elinalle saa aikoja. Menee kuulemma elokuunloppu puolelle. Saa nähdä maltanko odottaa sinne asti.

 

On onni, että tämän rämäpään luusto lähtökohtaisesti on suopean hyvä. Tällä luonteella sitä tullaan koettelemaan. Ursa joka tekee kaiken täysillä riemusta kiljuen saa jatkaa täyttä höyryä eteenpäin hyvillä mielin. Josko huonommillakin tuloksillä pyrtsin kanssa on harrasteltu ongelmitta, mutta jalostuksellisesti nämä tulokset tuovat lisämahdollisuuksia uroksen käytön suhteen. Kiitos Helinä upean Bingon lainasta jalostuskäyttöön sekä Nina Käkin jalostuskäytön mahdollistamisesta.  Kuten kaikki kokeneet koiraharrastajat tietävät on monta mutkaa ja haastetta vielä edessä. Koskaan ei tiedä mitä sairauksia matkanvarrelle mahtuu. Sen vuoksi me nautitaan tästä hetkestä sitäkin enemmän. 

9. kesä, 2020

Parasta pennuissa on helppo ja tehokas ravi. Kaikki Louloun ja Noystyn pennuista liikkuu hienosti. Tässä esimerkkiä antaa Päre.

9. kesä, 2020

Noystyn ja Lulun pennut täyttivät 1V jo 1.5.2020.  Onniteltu on koiruuksia suoraan, mutta päivitystä en saanut erinäisten tekosyiden takia tehtyä. Moni on miettinyt millaisia ne pennut on. Tässä alla nyt muutama Video pentusten touhusta.

 

Vuoteen mahtui monenlaista jännitystä ja mietintää. Lopussa kiitos seisoo, voisi sanoa. Tällä hetkellä kaikki pennut voivat hyvin ja juoksutkin on neideillä olleet sillä Tanhupallo juoksee juuri parhaillaan viimeisenä. Pennut ovat kasvaneet hyvinkin semmoisiksi kuin pentuina ne kuvittelin. Tan piti nimensä, mutta Pikku-Nustista tuli Pupu ja Pikku-Loulousta Milo ja Lakka on virallisemmin nykyään Päre.  Jälkeenpäin en voi kuin sanoa, että Pupun leikkaus rahanmenosta, stressistä ja riskeistä  huolimatta kannatti. Pupu elää täyttä koiran elämää ilman mitään huolia ja oireita. Milo leikityttää siskosta ahkerasti. Milo on tasamaalla kingi, mutta Pupu on ottanut kukkulankuninkaan tittelin. Sekä ulkonäöllisesti, että luonteeltaan ovat pentunimiensä mukaiset eli Milo on kuin LouLou ja Pupu kuin Noysty. Pupu siis kuitenkin muutti uuteen kotiin ja se on ollut parasvaihtoehto koiria ajatellen sillä kotona asustavassa Ursassa riittää tekemistä ihan useamman koiran edestä (ja tämäkin täydellä rakkaudella)😉. Milo on kokeillut Rally-Tokoa pentukurssien jälkeen. Pupun kanssa keskitytään aluksi suhteen luontiin ja muihin arjen asioihin, sillä toimenpiteen takia sosiaalistaminen jäi hienan puutteelliseksi ja kotikin vauhtui murkkuiän taitteessa. Pupun omistajat ovat malttaneet tehdä asiat koiran ehdoin ja kehitystä on tapahtunut asioissa oikeaan suuntaan. Pupun muuttamiseen meiltä pois vaikutti se, että näin  Milo sai parhaan mahdollisen ystävän perheen toisenkoiran siirryttyä sateenkaarisilloille. Neidit tulevat hyvin juttuun ja arki sujuu. Omistajat osaavat hienosti käsitellä ja tukea koiria ja ei voi parempaa kotia toivoa. Kiitos <3

 

Hyviin koteihin on Tan ja Pärekin päässyt. Molemmat ovat päässeet kokeilemaan hieman agilityä molemmat on hieman lammastelleet, Päre hieman enemmän kun mahdollisuus lammasteluun on lähellä. Päre on yhä se viisas ja harkitseva, mikä tuo välillä haasteita kun Pärettä ei voi huijata eikä houkutella. Päreen omistaja on kuitenkin ihminen joka jaksaa miettiä koiran kautta asioita ja on saanut kesytettyä Päreestä itselleen Pikkuprinssin ketun. Ei sillekään voisi sopivampaa kotia kuvitella. Tanhupallo on sitten kuin LouLou metkuineen ja pomppuineen. Toimii loistavasti lapsiperheessä ja rakastaa juosta ja pomppia. Tan tulee hyvin juttuun muiden koirien ja kissojenkin kanssa ja on arjessa helppo pyreneesinartuksi jolla on aina metkut mielessä ja ei sitä voi katsoa hymyilemättä. Toki pari sähköjohtoa on nakerreltu ja keksitty hieman omaa aktivointia, mutta pääpiirteitäin Tanhupallon elämä hymyilee aamusta iltaan. Tanhupallokin on saanut juuri sen kodin mihin istuu kuin hansikas ja jossa se saa elää oikeaa koiran elämää. Kiitos kaikille kodeille <3

Katsotaan mitä tulevaisuus tuo mukanaan näille persoonallisille pennuille joista on kasvanut omaa silmää miellyttävän näköisiä nuoria neitejä. Kaikki ovat rodunomaisesti varautuneita, mutta juurikin samalla vivahteella kuin pentuna; Päre ja Pupu ovat  varautuneimpia ja Milo vähiten. Tan menee sitten siihen väliin jos asteikolle pitää laittaa. Muuten terävyyttä näillä pennuilla ei ole juuri lainkaan ja palautumiskyky on hyvä. Katsotaan mihin luonteet muovautuvat kokemusten ja iän myötä.

Toivon pennuille useita terveitä ja ihania vuosia ja paljon mahtavia kokemuksia mitä voi sitten vanhana muistella.

 

Kiitos vielä kerran kaikille kodeille ja ihanaa kun kaikki pitävät yhteyttä ja saan kuulumisia.

t. Kasvistätäti- Kati