Uutisia & Kuulumisia

5. maalis, 2021

Pii valittiin Suomenpyreneläiset ry:n Vuoden Paimenkoiraksi 2020 sekä Pippa sijoittui Vuoden Agilitykoira 2020 kisassa kakkoseksi. Mahtavaa työtä olette tehneet Tanja ja Pii! Lisäksi voisin livautella suunnitelmia, että Tänä vuonna saattaa olla tulossa pikkuisia Pippoja yhteistyössä Tanjan kanssa. Kuva T. Ahola

22. marras, 2020

Ursa aksaa,kiirettä pukkaa monella rintamalla, hiljaa hyvä tulee. Tällä reeni.äärällä kisaamaan päästään seniori iässä, mutta hauskaahan tämä on. Lisää oikeita päivityksiä tulee lähiaikoina kun ehditään.

22. marras, 2020

Videota ei löydy

12. kesä, 2020

Ursa kävi Kari Ventelän kuvattavana ja tulokset napsahti nopeaa kennelliitosta. Ursan rannemurtuma on mennyttä elämää ja koira ei oireile rannetta mitenkään. Nyt täytyy toivoa ettei myöhemmin siihen kehity nivelrikkoa. Onneksi terveystarkin tulokset luuston osalta oli mieluisaa ja ehkä pyreneittenpaimenkoiralle harvinaistakin luettavaa. 

 

LONKAT A/A,  KYYNÄRÄT 0/0, POLVET 0/0, SELKÄ LTV 0, VA 0, koska koira alle 2v spondareista ei tullut virallista tulosta, mutta kokeneen eläinlääkärin silmin katsottuna ei Ventelä nähnyt moitittavaa. Aiemmin Ursalle on tehty MyDogDNA-testi sisältäen silmäsairaudet juten PRA  ja siinä ei löytynyt sairauksia niiden sairauksien osalta mitä testi kattaa. Silmätarkastus ja sydänkuuntelu on vuorossa kunha Pietilän Elinalle saa aikoja. Menee kuulemma elokuunloppu puolelle. Saa nähdä maltanko odottaa sinne asti.

 

On onni, että tämän rämäpään luusto lähtökohtaisesti on suopean hyvä. Tällä luonteella sitä tullaan koettelemaan. Ursa joka tekee kaiken täysillä riemusta kiljuen saa jatkaa täyttä höyryä eteenpäin hyvillä mielin. Josko huonommillakin tuloksillä pyrtsin kanssa on harrasteltu ongelmitta, mutta jalostuksellisesti nämä tulokset tuovat lisämahdollisuuksia uroksen käytön suhteen. Kiitos Helinä upean Bingon lainasta jalostuskäyttöön sekä Nina Käkin jalostuskäytön mahdollistamisesta.  Kuten kaikki kokeneet koiraharrastajat tietävät on monta mutkaa ja haastetta vielä edessä. Koskaan ei tiedä mitä sairauksia matkanvarrelle mahtuu. Sen vuoksi me nautitaan tästä hetkestä sitäkin enemmän. 

9. kesä, 2020

Parasta pennuissa on helppo ja tehokas ravi. Kaikki Louloun ja Noystyn pennuista liikkuu hienosti. Tässä esimerkkiä antaa Päre.