Sudenpentu syntyi 16.09.2014

Sudenpentu 1vrk

Pentu syntyi 16.09.2014 nartulle Drole d'Oiseau Saut-de-Loup eli kotoisammin Susi. Isänä pennulle on aivan ihanainen Hunni eli H'Un Drole d'Oiseau de l'Opale Fleurie . Hunni on nuori Ranskan tuontiuros joka asustaa Lea Riihimäen luona (Kennel Drole d'Oiseau). Kiitokset Lealle miljoonasti upean uroksen lainaamisesta ja ensimmäisen pennun kätilöinti avusta!

Hunni on avoin, nuori ja vauhdikas herra joka astui Suden useaan kertaan vaivoitta. Hunnilla on terveystulokset muuten priimaa (lonkat A/B, kyynärät 0/0, silmät terveet+selkä tutkittu epävirallisesti terveeksi), mutta toinen polvista on todettu harmillisesti 1 polveksi. Selkä kuvattu epävirallisesti terveeksi. Hunnilla ei ole aikaisempia pentueita. Sudenhan terveystulokset ovat kaikki priimaa: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet, selkä kuvattu epävirallisesti terveeksi (K. Ventelä).

Jokaiseen pentueeseen sisältyy aina jokin riski. Itse tein asian suhteen tietoisen valinnan ja päätin tällä kertaa poimia paletista tuon ykkösen polven. Rotumme pitää sisällään monia muitakin haasteita jalostuksen suhteen kuin lonkat, polvet ja kyynärät. Tuntuikin olevan melkoisen vaikeaa löytää riittävän hyvä uros täydentämään Sutta niin luonteeltaan, ulkonäöltään, rakenteeltaan kuin terveydeltäänkin kun huomioi molempien koirien suvut ja niiden perimät. 

 

Yhdistelmältä haen ensisijaisesti niin luonteeltaan kuin ulkonäöltään nimenomaan rodunomaisia koiria, joilla on kyky työskennellä erilaisissa harrastuksissa, myös paimennuksessa. Vaadin myös kykyä pystyä elämään normaali arkea paineistumatta ja ylivirittymättä. En halunnut käyttää flegmaattista tai hermostunutta urosta ja hermorakenteesta en ollut valmis joustamaan yhtään.  Toiveissa olisi saada aikaan yhdistelmästä koira jonka kanssa voi paimentaa, aksata, tokoilla ja silti mennä häpeilemättä näyttelykehiin. Kaikkein tärkeinpänä kuitenkin saada aikaan koira, joka kykenee ja saa elää normaalia perhearkea onnellisena perheenäsenenä. Se mitä yhdistelmä tuo tullessa saadaan nähtäville ajan mittaan.

 

Susi synnytti yhden brindlen narttupennun 16.09.2014. Pentu on virkeä ja Susi hoivaa ainokaistaan hienosti.

 

 

 

 

 

 

Sudenpentu ja Susi nenäkkäin muutama minuutti syntymän jälkeen.

Hunni, H'Un Drole d'Oiseau de l'Opale Fleurie 2013. Kuva L. Riihimäki

Susi, drole d'Oiseau Saut-de-Loup 2014. Kuva K. Pervilä-Andersson