Tervetuloa Kennel Berger d'Arbazilen sivuille!

Berger d'Arbazile Saut de Drole CouCou alias Käki. Ensimmäinen kasvattini. Kuva Kati Saari

 

Meille tulee kesäksi pentuja!

Seuraava pentue syntyy toukokuun lopussa 2022 Piille ja Bingolle!

 

Kasvatustyömme on pienimuotoista ja tapahtuu keskellä lapsiperheen arkea ja myös sen ehdoilla. Kotonamme asuu tällä hetkellä 5 pyreneittenpaimenkoiraa ja maatiaiskissa Sulo Prinsessa Nöpönen kyläilee säännöllisesti. Koirat elävät kokoelämän meillä ja niille ei etsitä uusia koteja vaikka eivät olisi enää harrastus- tai jalostuskoiria, sillä tärkein tehtävä meidän koirilla on olla perheenjäseniä. Meillä pennut tottuvat monenlaisiin ääniin ja tilanteisiin jo pentuaikana saaden peuhata keskellä vauhdikasta arkeamme. Lisäksi pentuja sosiaalistetaan järjestelmällisesti erilaisiin asioihin koko meillä oloajan.  Heti syntymän jälkeen pentuja aletaan leimauttamaan ihmiseen tietyn kaavan mukaan. Lisäksi pentuja totutetaan erilaisiin alustoihin, ääniin, autoiluun ja käsittelyyn. Nämä kaikki sosiaalistamiset toteutetaan myös yhteistyöpentueillani.

 

Meillä ei ole pentuja kovin usein jotta pystyn tekemään aikaa ja vaivaa vievän  panostuksen pentujen ensimmäisiin meillä vietettyihin viikkoihin kunnolla. Lisäksi erityisesti ensimmäisenä vuotena panostan tuen antamiseen pentujen uusille kodeille jotta vältämme isoimmat sudenkuopat. Koiramme ovat terveystutkittu laajasti ja useilta koiristani on otettu myös MyDogDNA testit. Pennut saavat mukaansa kasvattajan tuen 24/7, laajan pentupaketin mikä sisältää pennuskasvatukseen ja kehitykseen liittyvän kirjan, laadukasta ruokaa mitä ovat syöneet aiemminkin, rekisteritodistukset, pentuohjeet sekä Suomen Kennelliiton kauppakirjan.  Pennut sirutetaan ja ne saavat mukaansa alle 7 päivää vanhan eläinlääkäritodistuksen. Lisäksi pennut on madotettu useaan otteeseen lähtiessään. Pentueillani on myös piilevien vikojen vakuutus niiden muuttaessa uusiin koteihinsa. (kts Agria piilevienvikojen vakuutus).Suosittelen myös ottamaan pennuille vakuutukset heti jotta ne saa mahdollisimman kattavina ilman lisäehtoja. Suosittelen pitämään vakuutusta ainakin ensimmäiset elinvuodet, sillä vilkkaille koirille sattuu ja tapahtuu ja nykyään eläinlääkärikustannukset ovat kovin korkeita.

 

Jalostustyöllä pyrin koiriin jotka ovat rodunomaisia sekä luonteeltaan että ulkonäöltään.  Pyrin jalostamaan koiria joiden kanssa on mahdollisuudet harrastaa, mutta jotka osaavat myös vain olla ja soputua rauhallisempaankin ajanjaksoon. Koirat ovat kuitenkin suurimman osan ajasta kotikoiria joten arjen sujuminen on tärkeimpiä asioita.  Siksi pyrin siihen että koiran kanssa arki olisi aikuisena sujuvaa. Tähän vaikuttaa oikean pennun valinta ja hyvä ohjeistus erityisesti pentuaikana.

Heterogeenisessa rodussa luonteissa on isoja eroja pentueenkin sisälläkin.  Sopivat kodit lukitsen pentujen ollessa n 5-6 viikon ikäisiä kun luonteesta näkee jo eroja.  Pidän erittäin tärkeänä saattaa yhteen oikea koti ja koira ja tämän vuoksi toimin näin enkä lupaa pentua ennen kuin tiedän sen vastaavan uuden kodin toiveita mahdollisimman hyvin. Pennuista en ota suoraan varauksia, koska valitsen pennut kysyvien kotien toiveiden mukaan. Jos sopivaa kotia ei ole tarjolla jää pentu odottamaan sopivan kodin ilmaantumista eikä lähde kotiin jossa oletan ettei pentu ja toiveet kohtaa vain sen takia että pennuista on päästävä eroon. KAIKKI PENNUT MYYDÄÄN KOTIKOIRIKSI, kuten kennelliitto suosittelee.

 

Joskus sopiva pentu on heti seuraavassa pentueessa, mutta joskus joutuu odottamaan vuosiakin sopivaa pentua. Vaikka tämä harmittaakin joitakin kysyjiä niin loppuviimein tämä on ainoa oikea tapa minun mielestäni kasvattaa ja saada oikeat kodit kohtaamaan oikean pennun. Tämä myös ehkäisee ongelmia jatkossa. Tässä rodussa en koe hyväksi vaihtoehdoksi luvata koiraa esim 3 viikkoisena , koska se on kuin myisi sian säkissä. Mielikuvien myyminen ja mutu ei kuulu kennelinin myyntitapoihin. Lisäksi on ehdotonta, että näen kodit silmätysten ennen lupausta pennusta, ehkä jos vuosiakin ennen. Myös kodin pitää olla pennun arvoinen ja pennunkotien tultava toimeen kanssani useita vuosia niin iloisissa uutisissa kuin ongelmissakin. 

Jos vielä tämän luettuasi pentu minulta kuulostaa hyvältä ajatukselta ota rohkeasti yhteyttä ja kerro hieman itsestäsi ja perheestäsi ja mihin tarkoitukseen koira olisi tulossa. Olet tervetullut tutustumaan koiriimme, mutta sovithan tulostasi edeltäkäsin sillä elämme ihan normaalia perhe-elämää emmekä ole kotosalla aina. Nöin saadaan sovittu aika jolloin on aikaa jutella rodusta ja suunnitelmistamme.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme ja otathan rohkeasti yhteyttä jos kiinnostuit rodusta tai mieleesi heräsi kysymyksiä! P.S.Sivujen materiaalin luvaton kopiointi kielletty!

Kati

Suden ja Mäyrän perhepotretti

Susi & Mäyrä sekä tyttäret Pii & Käpy 8kk kasvattajatapaamisessa

Copain Ranskassa 2011, kuva Lea Riihimäki

Copain Ranskassa 2011, kuva Lea Riihimäki

Susi Tulikivitakan kuvauksissa 2012

 

 

Jos kiinnostut pentueesta ota yhteyttä ja kysy lisää! 

 


 

     Kati Hurskainen
    Kattilaistentie 28 b 4
     33960 Pirkkala, Finland


     TEL +358 44 383 8840


     email:  

kati.hurskainen@gmail.com

 

 


 Ota yhteyttä tai tule juttelemaan koiratapahtumissa!