Tervetuloa Kennel Berger d'Arbazilen sivuille!

Berger d'Arbazile Saut de Drole CouCou alias Käki. Ensimmäinen kasvattini. Kuva Kati Saari

 

Kasvatustyömme on pienimuotoista ja tapahtuu keskellä lapsiperheen arkea. Kotonamme asuu tällä hetkellä 5 pyreneittenpaimenkoiraa ja maatiaiskissa Sulo Prinsessa Nöpönen. Koirat elävät kokoelämän meillä ja niille ei etsitä uusia koteja vaikka eivät olisi enää harrastus- tai jalostuskoiria, sillä tärkein tehtävä meidän koirilla on olla perheenjäseniä. Meillä pennut tottuvat monenlaisiin ääniin ja tilanteisiin jo pentuaikana saaden peuhata keskellä vauhdikasta arkeamme. Lisäksi pentuja sosiaalistetaan järjestelmällisesti erilaisiin asioihin koko meillä oloajan.  Heti syntymän jälkeen pentuja aletaan leimauttamaan ihmiseen tietyn kaavan mukaan. Lisäksi pentuja totutetaan erilaisiin alustoihin, ääniin, autoiluun ja käsittelyyn.

 

Meillä ei ole pentuja kovin usein jotta pystyn tekemään aikaa ja vaivaa vievän  panostuksen pentujen ensimmäisiin meillä vietettyihin viikkoihin kunnolla. Lisäksi erityisesti ensimmäisenä vuotena panostan tuen antamiseen pentujen uusille kodeille jotta vältämme isoimmat sudenkuopat. Koiramme ovat terveystutkittu laajasti ja suurelta osalta on otettu myös MyDogDNA testit. Pennut saavat mukaansa kasvattajan tuen 24/7, laajan pentupaketin mikä sisältää mm Tuire Kaimion Pennun kasvatus sekä Salme Mujusen Pentuaapinen kirjat ja laadukasta ruokaa, rekisteritodistukset, pentuohjeet sekä Suomen Kennelliiton kauppakirjan. Pennut sirutetaan ja ne saavat mukaansa alle 7 päivää vanhan eläinlääkäritodistuksen. Lisäksi pennut on madotettu useaan otteeseen lähtiessään. Pentueillani on myös piilevien vikojen vakuutus niiden muuttaessa uusiin koteihinsa. (kts Agria piilevienvikojen vakuutus).Suosittelen myös ottamaan pennuille vakuutukset heti jotta ne saa mahdollisimman kattavina ilman lisäehtoja. Suosittelen pitämään vakuutusta ainakin ensimmäiset elinvuodet sillä vilkkaille koirille sattuu ja tapahtuu ja nykyään eläinlääkärikustannukset ovat kovin korkeita.

 

Jalostustyöllä pyrin koiriin jotka ovat rodunomaisia sekä luonteeltaan että ulkonäöltään.  Pyrin jalostamaan koiria joiden kanssa on mahdollisuudet harrastaa, mutta jotka osaavat myös vain olla ja soputua rauhallisempaankin ajanjaksoon. Koirat ovat kuitenkin suurimman osan ajasta kotikoiria joten arjen sujuminen on tärkeimpiä asioita.  Siksi pyrin siihen että koiran kanssa arki olisi aikuisena sujuvaa. Tähän vaikuttaa oikean pennun valinta ja hyvä ohjeistus erityisesti pentuaikana. Heterogeenisessa rodussa luonteissa on isoja eroja pentueenkin sisällä joten sopivat kodit lukitsen pentujen ollessa n 5-6 viikon ikäisiä.  Pidän erittäin tärkeänä saattaa yhteen oikea koti ja koira ja tämän vuoksi toimin näin enkä lupaa pentua ennen kuin tiedän sen vastaavan uuden kodin toiveita mahdollisimman hyvin. Pennuista en ota suoraan varauksia, koska valitsen pennut kysyvien kotien mukaan. Joskus sopiva pentu on heti seuraavassa pentueessa, mutta joskus joutuu odottamaan vuosiakin sopivaa pentua. Vaikka tämä harmittaakin joitakin kysyjiä niin loppuviimein tämä on ainoa oikea tapa minun mielestäni kasvattaa ja saada oikeat kodit kohtaamaan oikean pennun. Tämä myös ehkäisee ongelmia jatkossa.

Jos vielä tämän luettuasi pentu minulta kuulostaa hyvältä ajatukselta ota rohkeasti yhteyttä ja kerro hieman itsestäsi ja perheestäsi ja mihin tarkoitukseen koira olisi tulossa. Olet tervetullut tutustumaan koiriimme, mutta sovithan tulostasi edeltäkäsin sillä elämme ihan normaalia perhe-elämää emmekä ole kotosalla aina. Nöin saadaan sovittu aika jolloin on aikaa jutella rodusta ja suunnitelmistamme.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme ja otathan rohkeasti yhteyttä jos kiinnostuit rodusta tai mieleesi heräsi kysymyksiä! P.S.Sivujen materiaalin luvaton kopiointi kielletty!

Kati

Suden ja Mäyrän perhepotretti

Susi & Mäyrä sekä tyttäret Pii & Käpy 8kk kasvattajatapaamisessa

Copain Ranskassa 2011, kuva Lea Riihimäki

Copain Ranskassa 2011, kuva Lea Riihimäki

Susi Tulikivitakan kuvauksissa 2012

Seuraava pentue suunnitelmissa 2021

 

Jos kiinnostut pentueesta ota yhteyttä ja kysy lisää! 

 


 

     Kati Hurskainen
    
     33960 Pirkkala, Finland


     TEL +358 44 383 8840


     email:  

kati.hurskainen@gmail.com

 

 


 Ota yhteyttä tai tule juttelemaan koiratapahtumissa!